Fysik

Magnetisme opgave

21. januar 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kunne super godt tænke mig noget hjælp til opgaven i #1


Svar #1
21. januar 2015 af unicorn12 (Slettet)

Opgave

Vedhæftet fil:fysik4.1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2015 af peter lind

En ladet partikel med ladning q der gennemløber en sændning på V volt får energien q*V

Kraften på en partikel med ladning q, der bevæger sig i et magnetfelt B med en hastighed v vinkelret på  magnetfeltet er påvirket af kraften q*v*B. Protonerne vil bevæge sig i en jævn cirkelbevægelse, så denne kraft skal give centripetalaccellerationen i bevægelsen

Strømstyrke = ladning i en givet tid/ tiden


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

Hvilken accelerationsspænding er nødvendig:

                                              \small q\cdot U=E

    .                                          \small U=\frac{E}{q}

Beregn fluxtætheden:

                                               \small r=\frac{m\cdot v}{B\cdot q}

                                              \small B=\frac{m\cdot v}{r\cdot q}

                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2015 af mathon

Ladningen i en puls:
                                               \small q=I\cdot t=\left (9,5\cdot 10^{-3} \; A \right )\cdot \left (0,5\cdot 10^{-3}\; s \right )=4,75\cdot 10^{-6}\; C

antal protoner i hver puls:
                                               \small N=\frac{q}{e}         (e er ellementarladningen)

.

Vurder foliets temperaturstigning:

                                               \small N\cdot \left ( 2,4\cdot 10^{-19} \;kJ \right )=m_{Au}\cdot c_{Au}\cdot \Delta T

                                               \small \Delta T=\frac{N\cdot \left ( 2,4\cdot 10^{-19} \;kJ \right )}{m_{Au}\cdot c_{Au}}

......

      \small {c_{Au}}^{20C^{\circ}}=0,13\; \frac{kJ}{kg\cdot K}



 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2015 af mathon

ellementarladningen  -->  elementarladningen


Svar #6
22. januar 2015 af unicorn12 (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2015 af mathon

tilføjelse:
protonernes impuls p = mv beregnes 
af:
               \small \frac{1}{2}m_p\cdot v^2=E_{kin}

               \small \frac{1}{2m_p}(m_p\cdot v)^2=E_{kin}

               \small \small m_p\cdot v=\sqrt{2\cdot m_p\cdot E_{kin}}

   hvoraf:
               \small B=\frac{\sqrt{2\cdot m_p\cdot E_{kin}}}{r\cdot q}


Skriv et svar til: Magnetisme opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.