Matematik

Trigonometri

24. januar 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder fast med nogle få opgaver:
Opgave 1: hvor jeg skal bestemmeCosV af følgende: SinV(0,65) og SinV(0,11)

Opgave 2: Bestmme SinV af følgende CosV(0,4) og CosV(0,3)

Opgave 3: 
Ud for en retlinet kyst ligger ”Dead Man’s Rock”, hvor der er bygget et fyr. Beregn fyrets afstand til kysten (afstanden X), når sigtelinjen 500m længere nede ad kysten danner en vinkel på 44° med kystlinjen.

Håber I kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

samenhængne mellem cos(V) og sin(V)
er
                                                       \small \cos^2(V)+\sin^2(V)=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.

Fyret og de to punkter på kysten danner en retvinklet trekant, hvor man kender en spids vinkel på 44º og den hosliggende katete (der er parallel med kystlinien). Benyt udtrykket for tangens til vinklerne i en retvinklet trekant til at beregne længden af den anden katete, hvilket netop er fyrets afstand fra kysten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af mathon

dvs
                  Fyrafstand fra kysten = \small \tan(44^{\circ})\cdot \left ( 500\: m \right )
                                                       


Svar #4
27. januar 2015 af Elev1097 (Slettet)

Tusind tak :) 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.