Matematik

reducering af matematiske udtryk

25. januar 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle som kunne hjælpe mig ved at fortælle mig om de her er reduceret forkert og hvad jeg har gjordt forkert.

4(a + 3b) – 7(2a + b)

4*a+4*3b- 7*2a+7*b

4a+12b-14a+7b

10a+19b

a(a + b) + (b – a)(b + a)

a*a +a*b+ b*b- b*-a+-a*b+-a*a

2a+ab+2b-ab- ab-2a

2b-ab

(2x − y)2 – y(y – 4x)

2x*2x+y2-y*y+y*4x

4x+y2-y2+4xy

ort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af UG124 (Slettet)

4 * (a + 3b) - 7 * (2a + b) = 4a + 12b - 14a - 7b = 5b - 10a


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2015 af UG124 (Slettet)

a * (a + b) + (b - a) * (b + a) = a2 + ab + b2 - a2 = ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af UG124 (Slettet)

(2x - y)2 - y * (y - 4x) = 4x2 + y2 - 2xy - y2 + 4xy = 4x2 - 2xy

2 : jeg antager at du mener det som potens


Svar #4
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

kan du forklare mig hvad jeg har gjort forkert?

mange tak.


Svar #5
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

Har fundet ud af det.

vil du se på en anden reducering jeg har lavet? det er med brøk


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Ja


Svar #7
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

ja vil jeg meget gerne tak


Svar #8
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

= ( a 7 x a2) / a 4 = a 14/ a 4

= a 5 / 3 x a x a = a 5 / a 6


Svar #9
25. januar 2015 af denumulige (Slettet)

Det er opgave 1


Skriv et svar til: reducering af matematiske udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.