Kemi

Reaktionshastighed

27. januar 2015 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

http://i.imgur.com/tMjM4Nk.png  .. er i følgende tabel.

a. opskriv hastighedsudtrykket for denne reaktion:

 hvorfor er det v = k*[H2]*[NO]2 ?         Jeg kan godt se, hvorfor [H2] er i første  men ikke hvorfor [NO] er i anden .. De steder hvor jeg kigger og [H2] er konstant kan jeg ikke se en sammenhæng mellem. NO og hastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Heptan

Når koncentrationen af NO fordobles, firdobles hastigheden. Altså fordobles hastigheden to gange, når NO fordobles, og reaktionen er af anden orden med hensyn til NO.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2015 af OliverGlue (Slettet)

Opskriv hastighedsudtrykkene, og løs ligningerne. Her er et eksempel: 

\dfrac{0.4}{0.1}=4=\left(\dfrac{1\times10^{-3}}{1\times10^{-3}}\right)^{x}\cdot\left(\dfrac{2\times10^{-3}}{1\times10^{-3}}\right)^{y}\Leftrightarrow y=2

som er hastighedsudtryk(x=orden for H2 og y er orden for NO) 2 delt med udtryk 1(måde at løse 2 ligninger med 2 ubekendte på), indse da at første faktor 1*10-3 forsvinder, da 1 opløftet i x altid er 1, resten er algebra. 

Gør det samme, hvor y har konstant koncentration og indse denne faktor nu forsvinder, og tilbage er en ligning med x.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.