Matematik

Renter, renter og bankkontoer - HASTER!

01. februar 2015 af pianiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et beløb indsættes på en bankkonto til en rente på 2,0% per. år

Efter 6 år er beløbet vokset til 8221 kr. 

a) Hvilket beløb blev der indsat på kontoen?
 

Efter de 6 år hæver banken renten, og efter yderligere 4 år med denne nye rente står der 9253 kr. på kontoen 

b) Bestem den nye årlige rente i procent

Derefter ændres renten til 2,7% per. år 

c) Hvor mange år går der herefter, inden der står over 10000 kr. på kontoen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af mathon

a)

       Indsat:
                              K_0=K_6\cdot 1,02^{-6}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2015 af mathon

b)

     Løs med mht r:
                                      8.221\cdot \left ( 1+r \right )^4=9.253


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af mathon

c)

     Løs med mht n:
                                      9.253\cdot 1,027^{\, n}=10.000


Skriv et svar til: Renter, renter og bankkontoer - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.