Matematik

Hjælp til tre Matematik opgaver omkring andengrads funktioner

01. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen! Jeg har virkelige problemer med disse opgaver, så hvis nogen kunne hjælpe mig ville det virkelig betyde meget for mig! Har virkelige brug for hjælp, da jeg ikke forstår en meter af det..... 

Opgave 1:

En andengradsfunktion er defineret ved f(x) = 0,5x^2-4x+3,5

a) Bestem diskriminanten d

b) Bestem rødderne for f

c) Bestem koordinaterne for grafens toppunkt.

Opgave 2:

En parabel og en linie er givet ved funktionerne

f(x) =4-1,/2x^2 og g(x) = 1/2x+1

a) Løs ligningen f(x) = g(x)

b) Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linien

Opgave 3:

en tabel over a og b er givet

a  - 1 4 -

b 1 - 10 20

a) udfyld tabellen givet at a og b er ligefrem proportionale

b) Udfyld tabellen givet at a og b er omvendte proportionale

b


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af EnStuderende

Opgave 1:

a)

Diskriminanten, d, er lig:

d = b2 - 4ac (hvis du kan huske rodformlen, kan du også huske diskriminanten)

Din andengradsfunktion er ordnet, så den står på formen: f(x) = ax2 + bx + c

b)

Jeg går ud fra, de mener, at du skal finde ud af, hvor/om grafen skærer x-aksen? I så fald sætter du bare f(x) = 0 og løser ligningen v.h.a. rodformlen (eventuelt 0-punktreglen). Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, foreslår jeg, at du læser lidt op på din teori om andengradsfunktioner/ligninger, inden du løser disse opgaver.

c) Hvis du kan differentieret kan du bare sætte f'(x) = 0, men ellers så er toppunktets koordinater givet ved T(-\frac{b}{2a} , -\frac{d}{4a}) ... også dette burde stå i den teori, du har læst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2015 af EnStuderende

Opgave 2: 

a) Forstår ikke helt din notation af funktionerne, men du sætter bare de to funktioner over for hinanden:

4-1,/2x^2 = 1/2x+1

Herefter isolerer du x.

b) Du finder skæringspunktet mellem to linjer ved at sætte deres ligninger over for hinanden. Du har allerede isoleret x, så du kender allerede x-koordinatet. Dette sætter du bare ind i én af ligningerne og får y-koordinatet. Hvis graferne skærer hinanden flere steder, vil du i opgave a have fået to løsninger for x og du vil derfor skulle beregne to y-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af EnStuderende

Opgave 3 må du være lidt mere specifik med. Hvillken tabel?


Svar #4
01. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Jeg kan ikke sætte tablen ind her.... Jeg vedhæfteter lige min opgave, det omhandler så opgave 5,6,7 :)

Tak for dine svar allerede! Det betyder meget for mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 3 (7)

Benyt, at hvis a og b er ligefrem proportionale, gælder der   a = k·b.

Hvis a og b er omvendt proportionale, gælder der   a = k/b .

Bestem k i hvert tilfælde ud fra det sæt, hvor både a og b er kendt, og beregn så de manglende tal.


Skriv et svar til: Hjælp til tre Matematik opgaver omkring andengrads funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.