Matematik

Mindste kvadraters metode?

02. februar 2015 af Melissa17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er ret forvirret over mindste kvadraters metode.

Gælder den kun for lineære funktioner eller gælder den også for eksponentielle funktioner og potens?

Hvis ja, er det så på samme måde det fungerer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Mindste kvadraters metode kan benyttes ved enhver form for regression på en model af formen

        y = f(x)

hvor f(x) beskrives ved en funktionsform med et antal parametre, der bestemmes ved at minimere kvadratsummen

        S = ∑nj=1 (yj - f(xj))2

ud fra det oberverede datasæt {xj,yj} , j=1,..,n .

Karakteren af ligningssystemet (normalligningerne) der skal løses, afhænger af funktionen f(x).


Skriv et svar til: Mindste kvadraters metode?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.