Matematik

Matematik Opgave hjælp, tredjegradsligning

03. februar 2015 af arongreve (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved f(x) = x3+5x2+7,5x-2

a) Skitsér grafen for f, og bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet A(1,f(1)).

Dette har jeg gjort, det er opgave b jeg skal bruge hjælp til.

Tangenten t skærer grafen for f i et andet punkt B, og afgrænser sammen med grafen for f et område M, der har et areal.

b) Bestem førstekoordinaten til punktet B, og bestem arealet af området M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis forskriften for tangenten er y = g(x) , løser man ligningen f(x) = g(x) for at finde x-koordinaten x2 til det andet skæringspunkt. Benyt, at man allerede kender en løsning til denne ligning. Benyt så x = 1 og x = x2 som grænser i integralet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2015 af mathon

   Løs
   for at finde nedre integrationsgrænse


                                   x3 + 5x2 + 7,5x - 2 = 20,5x - 9      x ≠ 1


Skriv et svar til: Matematik Opgave hjælp, tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.