Matematik

At ophæve et kvadratrodstegn i en ligning

03. februar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende ligning:

\sqrt{9+(x-1)^{2}}=5

Jeg er klar over, at når jeg skal ophæve et kvadratrodstegn på den ene side, skal jeg opløfte i anden på ligningens modsatte side. Jeg er dog i tvivl, om jeg skal lade andenpotensen under kvadratrodstegnet være, eller om denne også skal fjernes?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Størrelsen under kvadratrodstegnet skal ikke ændres ved kvadreringen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2015 af mathon

                \left (9+(x-1)^2 \right )^{\frac{1}{2}}=5

                \left (\left (9+(x-1)^2 \right )^{\frac{1}{2}} \right )^2=5^2

                \left (9+(x-1)^2 \right )^{\frac{2}{2}} =5^2

                9+(x-1)^2=25


Skriv et svar til: At ophæve et kvadratrodstegn i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.