Matematik

Matrice opgave til aflevering

04. februar 2015 af tikta (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har siddet med den i 2 timer og kan bare ikke finde ud af den?!

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af peter lind

Hvad er K ?

Prøv at se hvad der sker hvis du ganger en vilkårlig matrix med elementerne e, f, g og h med diagonalmatricen a


Svar #2
04. februar 2015 af tikta (Slettet)

K har jeg regnet i en tidligere til at være et imerginært tal i. Kan ikke helt se det for mig..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af peter lind

Hvis K = i det imaginære tal, kan du bare bruge de almindelige regneregler for at gange ud i parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I udtrykket

        (a + bK)(c + dK)

er a, b, c og d åbenbart diagonalmatricer med det angivne tal som det konstante diagonalelement. Hvis K er et generelt komplekst tal, har man da

        (a + bK)(c + dK) = ac + (ad + bc)K + bdK2 .

Bemærk, at hvis A = diag(a) og B = diag(b) , er AB = diag(ab). Hvis K = i , har man så

        (a + bK)(c + dK) = (a + bi)(c + di) = (ac - bd) + (ad + bc)i


Skriv et svar til: Matrice opgave til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.