Matematik

Skrig hjælper barn med lektier men har glemt ligninger kordinat systemer o lign

04. februar 2015 af lateuere (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Er der en hjælpsom sjæl derude der vil hjælpe mig.Min søn er kørt fast i afl. i matematik og jeg har glemt alt om ligninger reduktioner kordiatssystemerne osv.

sidder med feks

Beregn talværdi  for når a=8  b=5

-2(3b+3a)+4(2b+2a)

8b-3a+2(a-2b)

50-5(4a+b)+10a

8b-3a+2(a-2b)

Ny opgave

5(2x-6)-12-8                                           -2(3x+3)=12                          -5x=-4(2x+3)

3x-4=2x                                                 10x+15=3x+22

3(5x-3)=12x

4(x+2)=2x

Hilsen Anne mor til Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Er der 4 opgaver med a og b? To af dem ser ud til at være identiske med hinanden.

Der ser ud til at være et reduktionsstykke og nogle ligninger. Gang ind i parenteserne, reducer, og i ligningerne isolerer man x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Fx første reduktion:

-2(3b+3a)+4(2b+2a)  =

-6b - 6a + 8b + 8a  =    ( er du med ? )

2b + 2a =

2(a+b)                        ( om du vil )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Som jeg læser det, er første opgave nemmere:

Beregn talværdi  for når a=8  b=5.
Så skal man bare sætte 8 ind der hvor der står a, og 5 hvor der står b.
Husk at parenteser regnes ud først, og +- sidst.
Mellem tal og parentes står der et usynligt gangetegn.

I anden del mangler der et = i første opgave.
Man løser ligninger ved at isolere x, som Andersen11 også har skrevet ovenfor.
I ligninger må man lægge samme tal til, trække samme tal fra, gange/dividere med samme tal (undtaget 0),
så længe man gør det samme på begge sider af =.
 


Svar #4
05. februar 2015 af lateuere (Slettet)

Hej

Det hjalp med de første 4 men resten er jeg lost ,Specielt hvordan man gør i praksis har aldrig lært det.

Mgl at se et par opgaver løst så jeg kan prøve at gennemskue det.

Anne


Svar #5
05. februar 2015 af lateuere (Slettet)

rettelse til

5(2a-6)-12=8


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. februar 2015 af PeterValberg

Gode videoer om reduktioner og ligninger [ LINK ]

Gode videoer om lineære funktioner [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Ok, du får een chance:      :)

5(2x-6)-12=8            =>         (gang ind i parentes )

10x - 30 - 12 = 8     =>   

10x - 42 = 8           =>          (addèr 42 på begge sider af "=", du skal have isoleret x )

10x = 50               =>           ( divider med 10 på begge sider )

x = 5

Altså det handler om, at få den ubekendte (x) til at stå alene (isoleret) på den ene side af lighedstegnet, ved at addere/subtrahere/gange/dividere på begge sider af lighedstegnet. Udgangsligningen siger jo ved "=", at indholdene på hver side af lighedstegnet, er ens. Hvis du fx ganger begge sider med 2, vil indholdene af hver side fortsat være ens. Lav nu sådanne regneoperationer på begge sider, at x bliver isoleret, altså du skal ende op med, at der står:

x = ? ? ?


Skriv et svar til: Skrig hjælper barn med lektier men har glemt ligninger kordinat systemer o lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.