Matematik

Ligning

05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe mig med at løse denne ligning -9x + 6 = 24x - 28. Når jeg prøver at isolere x'erne og tallene giver det 34x og 33.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Saml x'erne på den ene side, og de rene tal på den anden side:

        24x + 9x = 28 + 6

Prøv nu selv at fortsætte derfra.


Svar #2
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

Så " 24x + 9x = 28 + 6" er rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Du skal jo så trække sammen på hver side og til sidst isolere x.


Svar #4
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

er x så 1,03? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er kun en tilnærmet værdi.


Svar #6
05. februar 2015 af Henrik1989 (Slettet)

hvad med x = - 1,5? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Man isolerer x i ligningen  33x = 34 ved at dividere med 33 på hver side:

        x = 34/33

Man angiver den eksakte værdi, før man angiver en tilnærmet værdi.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.