Matematik

Andengrads funktioner og Linenær funktioner hjælp til 5 opgaver! HJÆLP!

07. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle sammen! Jeg er brudt fuldstændig sammen her ved disse opgaver! Så ville høre om nogen kunne hjælpe mig! Har virkelige brug for hjælp! Har siddet med sidde opgaver i 3 dage nu uden at komme nogen vejne!

Opgave 1:

Om den linenær funktion f(x) = ax+b gælder f(-4)=2 og f(4)=4

a) Bestem a og b

b) Bestem x så f(x)=0

c) Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem grafen for f og linien med ligningen y= -1/2x+9

Opgave 2:

En andengradsfunktion er defineret ved f(x)=0,4x^2 - 0,9

a) Bestem f(2,5) og f(-2,5)

b) Løs ligningen f(x)= 0

c) Løs ligningen f(x) = 4x-10,9

Opgave 3

To funktioner er bestemt ved f(x)=0,25x^2-x+2 og g(x)=x-1

a) bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem grafen for f og g

Opgave 4

Bestem konstanterne a og b for potensfunktionen f(x)= b*x^a i følgende tilfælde

a) Punkterne p(1,3) og Q(2,12) ligger på grafen f

b) f(8)=4 og f(27)=6

Opgave 5

Sammenhængende mellem længden L i (cm) og rumfanget V(i cm^3) af et bestemt æg er givet ved formlen

L=1,91*V^1/3

a) Bestem L når V = 125 cm^3

b) Bestem V når L = 5,1cm

c) Hvor mange procent stiger L når V vokser med 72,8 %


Svar #1
07. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Rettelse opgave 3 er løs! :) 

Så kun de andre fire opgaver jeg skal havde hjælp til på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2015 af mathon

Opgave 1:
                       brug
                                        y = ax + b  to gange og subtraher derefter ligningerne og beregn a.

                       indsæt dernæst
                       i
                                        b = y - ax    til beregning af b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2015 af mathon

Opgave 2:
           b)
                       0,4x2 - 0,9 = 0

                       4x2 - 9 = 0

                       x2 - (3/2)2 = 0

                      (x+(3/2)) · (x-(3/2)) = 0                     brug nulreglen.

                      

                      

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2015 af mathon

Opgave 5:
           c)
                      1+r_L=(1+r_V)^a

                      r_L=\frac{p_L}{100}=(1+r_V)^a-1

                      p_L=\left ((1+r_V)^a-1 \right )\cdot 100


Svar #5
07. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Hey Mathon! Tak for din hjælp!

Jeg forstår stadig ikke opgave1....


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2015 af mathon

genlæs #2


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2015 af mathon

                             y = xa + b

                                 2 = -4a + b
                                 4 =  4a + b                      addition giver
                                 6  = 2b
                                 b = 3                               subtraktion giver

                                 2 = 8a

                                 1 = 4a

                                 a = 1/4


Svar #8
08. februar 2015 af thomsen4400 (Slettet)

Jeg kan ikke lave opgave 1? Jeg forstår det simplenhen ikke.... 


Skriv et svar til: Andengrads funktioner og Linenær funktioner hjælp til 5 opgaver! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.