Fysik

Den kinetiske energi.

08. februar 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min hjerne vil bare ikke gennemskue den her; :D :D

Den kinetiske energi (bevægelsesenergi) for en bil er 240kJ. Bilen har bremseskiver af jern med massen 4kg.

Bestem den temperaturstigning der sker i bremseskiverne, hvis hele den kinetiske energi i bilen omsættes til termisk energi i skiverne.

Jeg kan ikke regne ud hvordan jeg skal stille det op?! 

Jeg har E, m, og c. -men hvad gør jeg nu?! O.o


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2015 af mathon

For hver bremseskive:
                                        (4\; kg)\cdot \left ( 0{,}45\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \Delta T=60\; kJ

                                         \Delta T=\frac{60\; kJ}{(4\; kg)\cdot \left ( 0{,}45\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )}


Svar #2
09. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Den kinetiske energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.