Matematik

Projektion af vektor

09. februar 2015 af tuu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har et spørgsmål som jeg har svært ved at besvare, den lyder sådan: 

hvad kan vi sige om vektorene hvis vektor ba=ab

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder a/|a|2 = b/|b|2 , dvs a = b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2015 af Soeffi

Ens eller vinkelrette.


Svar #3
09. februar 2015 af tuu (Slettet)

hmm jeg er ikke 100% med, fordi du skriver at der gælder a/|a|2 = b/|b|2

har du noget imod at forklare hvorfor det gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal gælde

       ba = ab

dvs.

       (ba/|a|) a/|a| = (ab/|b|) b/|b|

Som Soeffi påpeger i #2, kan dette være opfyldt, enten hvis ab = 0 , dvs hvis vektorerne er vinkelret på hinanden, eller som anført i #1, hvis

        a/|a|2 = b/|b|2 ,

dvs. hvis a = b .


Skriv et svar til: Projektion af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.