Matematik

Differentialligning type

09. februar 2015 af szusee - Niveau: A-niveau

Er differentialligningen: \frac{dM}{dt}=50-5t-0,086M af typen y´+ay=b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er den ikke, hvis du med b mener en konstant.


Svar #2
09. februar 2015 af szusee

Er der en der kan hjælpe mig med hvilken type det så er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er en lineær inhomogen differentialligning af første orden. Benyt panserformlen til at opskrive den fuldstændige løsning.


Svar #4
09. februar 2015 af szusee

den har vi ikke lært.

vi hart lært om typer af:

y´=ky

y´+ay=b

y´+ay=h(x)

y´+g(x)y=h(x9


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Denne ligning er jo af typen

y´+ay=h(x)


Svar #6
09. februar 2015 af szusee

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2015 af UG124 (Slettet)

Jeg kan ikke se din latexudregning


Skriv et svar til: Differentialligning type

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.