Fysik

KEMI HJÆLP! :D

10. februar 2015 af laurajensen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp, til denne opgave, håber i kan hjælpe mig, bliver meget taknemlig :D 

En blykugle bliver skudt ind i en træplanke. Blykuglens temperatur er 20 grader. Hvor stor skal kuglens hastighed være for at blykuglen smelter. du kan antage, at der ikke bliver overført energi til træplanken under kuglens opbremsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor meget energi, derskal tilføres for at varme blykuglen op til blys smeltepunkt og til at smelte blykuglen. Sæt dette lig med den krævede kinetiske energi Ekin = (1/2)·m·v2 . Man skal ikke kende blykuglens masse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af mathon

#0
Du har jo så
                                \frac{1}{2}mv^2=m\cdot c\cdot \Delta T+m\cdot L

                                \frac{1}{2}v^2=c\cdot \Delta T+ L

                                v=\sqrt{2\left (c\cdot \Delta T+ L \right )}

Pb's specifikke varmekapacitet c = 0,13 kJ/(kg·K)
Pb's smeltepunkt = 327°C
Pb's smeltevarme L = 24,7 kJ/kg


Skriv et svar til: KEMI HJÆLP! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.