Matematik

statistisk, R

10. februar 2015 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har lige et spørgsmål til R

Når man laver en model og vil predicte/fitte, får man nogle sandsynligheder - men hvad der det ss. for. Da det på ingen måder summer til 1 kan jeg ikke forstå sammenhængen.

Eksempel: hvad betyder probs i nedenstående (fra http://www.jameskeirstead.ca/blog/how-to-binomial-regression-models-in-r/)

n <- 500
x1 <- runif(n,0,100)
x2 <- runif(n,0,100)
y <- (x2 - x1 + rnorm(n,sd=20)) < 0

# Fit a binomial regression model
model <- glm(y ~ x1 + x2, family="binomial")

# Create some new data
n2 <- 100
new.df <- data.frame(x1 = runif(n2, 0, 100), x2 = runif(n2,0,100))

# Predict the probabilities
# predict(model, new.df) will just give you the logit (z) values
# We want the probabilities so use the "response" type
probs <- predict(model, new.df, "response")
probs

output:


0.6545771267 0.1552902442 0.9983522314 0.9381253672 0.9938283844 0.2840853143 0.0962873154 etc.

Hvad er 0.65 en ss. for?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Soeffi

Hvordan lyder opgaven, du prøver at løse?


Svar #2
10. februar 2015 af camilla_jensen (Slettet)

Jeg prøver bare at forstå, hvad der sker i koden fra linket

http://www.jameskeirstead.ca/blog/how-to-binomial-regression-models-in-r/


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2015 af Stats

Ved ikke om det er det samme, men i bewistat skriver de:

Lidt populært og måske mere forståeligt kan ss formuleres på følgende måde:

            ss = sandsynligheden hvormed H0 er i stand til at forklare stikprøveresultatet

Hvis H0 ikke  er i stand til at forklare stikprøveresultatet med en rimelig stor sandsynligehed, er H0's forklaringsevne lille og vi vælger at betragte Hsom "utroværdig".

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2015 af Stats

Og mon ikke prob <- [...]

står for probability

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: statistisk, R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.