Matematik

at fange en variabel mellem to konstanter

13. februar 2015 af ALMAMERENGUE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Med to konstanter, hvor den ene er fast og positiv, og den anden er et heltal, hvordan kan vi så fange to variable mellem de to konstanter?

nq \le x \le nq + q

Kan ovenstående altid lade sig gøre for et passende valg af n (q er fast og positiv). Og hvis vi så ved at y er maks 5 mere end x, kan vi så ligeledes sige

nq \le x \le y \le nq + q \textbf{+ 5}

? Hvis nej, hvad går galt, og hvordan kan man få opstilt noget som ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis q er positiv, og hvis [a] betegner den hele del af det reelle tal a, vil der altid gælde, at

        \left[\frac{x}{q}\right]\leq \frac{x}{q}\leq \left[ \frac{x}{q}\right]+1

og dermed

        \left[\frac{x}{q}\right]\cdot q\leq x\leq \left[ \frac{x}{q}\right]\cdot q+q


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

At y er maksimalt 5 større end x betyder, at     y - x ≤ 5 . Deraf følger ikke, at x ≤ y .


Skriv et svar til: at fange en variabel mellem to konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.