Fysik

(U,I) graf

17. februar 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej . Jeg har lavet en U,I graf men min hældning er 0,1. Hvad er forklaringen på dette forstår ikke helt. Det skal sige jeg brugte en modstand som var 10 ohm

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Er det U som funktion af I , eller I som funktion af U , der har en hældning på 0,1 (enhed?)

Da U = R·I   er I = (1/R)·U .


Svar #2
17. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

Det er U på x-aksen og I på y-aksen? 

ved ikke om det kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er hældningskoefficienten jo    a = (1/R) = (1/10) Ω-1  som det fremgår af #1.


Svar #4
18. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

Det giver mening for mig nu, men kan jeg spørge hvor du får den formel fra   a = (1/R). 


Svar #5
18. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

og hvorfor har du skrevet  Ω-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hældningskoefficienten i en lineær funktion y = a·x er konstanten a . Hældningskoefficienten i den lineære funktion

        I = (1/R)·U

er derfor konstanten (1/R) .


Svar #7
18. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

Super mange tak

hvorfor har du skrevet  Ω-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Fordi hældningskoefficienten er (1/R) der har enheden Ω-1 .


Svar #9
18. februar 2015 af sumia9 (Slettet)

Okay mange tak


Skriv et svar til: (U,I) graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.