Matematik

Svær matematikopgave

18. februar 2015 af EO1567 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, 

"Matematiklærer Madsen, der var ivrig lystfisker, havde sin egen måde at fortælle om sine bedrifter. I mandags fortalte han sin 8. klasse at han havde fanget en fisk hvis hoved var 9 cm langt. Halen var så lang som hovedet plus halvdelen af kroppen.Kroppen var så lang som hovedet plus halen.

Hvor lang var fisken?"

Mit svar: 36 cm

Facit: 72 

Nogle der vil fortælle hvordan man kommer frem til 72?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2015 af mathon

                Hoved = 9

                Hale = 9 + (1/2)·Krop

                Krop = 9 + 9 + (1/2)·Krop

 hvoraf
                (1/2)·Krop = 18

                 Krop = 36

fisklængde = Hoved + Krop + Hale

fisklængde = 9 + 36 + 9 + (1/2)·36 = 36 + 18 + 18 = 36 + 36 = 72



               


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2015 af Soeffi

CAS.


Skriv et svar til: Svær matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.