Fysik

Mekanik

19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til opgaven:

For en bestemt bus, der starter, er stedfunktionen de første 10 s givet ved
s(t)=0,38m/s^2*t^2

Bestem hastighedsfunktionen og øjebliksaccelerationen for bussens bevægelse.

Altså skal jeg bruge s'(t)=v(t) ? Men det vil jo bare give

s(t)=0,38*10^2
s'(t)=20

? Eller hvad.. 

og i så fald er v'(t)=a(t) altså a(t)=0 ????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har at s(t) er et 2.-gradspolynomium i t.

        s(t) = c·t2

Differentier denne funktion:    v(t) = s'(t) = 2c·t . Differentier igen for at finde a(t) = v'(t) .


Svar #2
19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet)

Så det bliver
2*0.38*10 ?
men hvordan diff. jeg så igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, hvor kommer det "10" fra?  Der står t2 i forskriften, og jeg har allerede differentieret den for dig i #1.

        s(t) = 0,38m/s2 · t2 ⇒ v(t) = s'(t) = 0,38m/s2 · 2t = 0,76m/s2 · t

Differentier nu dette udtryk for at finde a(t) .


Svar #4
19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet)

i opgaven står der "For en bestemt bus, der starter, er stedfunktionen de første 10 s givet ved" skal man så ikke indsætte 10 på t's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man skal da ikke indsætte t = 10. Opgaven forklarer, at udtrykket gælder for 0 ≤ t ≤ 10 .


Svar #6
19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet)

Okay, tak for hjælpen! :-)


Svar #7
19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet)

Ej nu bliver jeg simpelthen nødt til at spørge igen, da jeg ikke kan gennemskue hvordan man differentiere 0.76m/s^2*t... Er helt blank.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal differentiere en funktion af formen   f(t) = c·t , hvor c er en konstant.


Svar #9
19. februar 2015 af ninjakiks (Slettet)

Så det vil bare give t? A(t)=t...


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Differentialkvotienten af funktionen f(t) = c·t er f '(t) = c .


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.