Matematik

Beholder med låg

21. februar 2015 af SLMB (Slettet) - Niveau: B-niveau

I procesindustrien skal der bruges nogle 10 m3 beholdere af forskellig type. Da den indvendige overflade skal belægges med et kostbart korrosionsbestandigt materiale, er det vigtigt, at overfladearealet er mindst muligt.

 Bestem de dimensioner for hver af de følgende beholdertyper der giver mindst overfladeareal og beregn den indvendige overflades areal for disse beholdere.

Beregningerne skal dokumenteres og suppleres med de forklaringer og skitser, der er nødvendige for at begrunde fremgangsmåden. (der ses bort fra materialetykkelse)

Type 1: Kegleformet tragt uden låg

Volumen = 1/3pi * r^2 * h
Overflade = Pi * r * kvadratrod r^2 + h^2

Type 2: Cirkulær cylinder uden låg


Type 3: Kasse med kvadratisk bund uden låg

Type 4: Cirkulær cylinder med låg


Type 5: Kasse med kvadratisk bund og låg

Type 6: Kegleformet tragt med låg

Volumen = 1/3pi * r^2 * h
Overflade = pi * r^2 + pi * r * kvadratrod r^2 + h^2

Jeg har lavet de 3 første typer men blev i tvivl om hvordan jeg skulle lave de 3 med låg på? nogen der kan hjælpe med type 4, 5 og 6 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af peter lind

Du skal ikke beregne med låg i 3. Det skal du til gengæld i 5.

Hvis du kan løse den med 3 undrer det mig at du skal have hjælp til 5.

Rumfanget af en cirkulær cylinder er tværsnitsarealet ganget med højden. Overfladearealet er 2π*h + arealet af endefladerne


Svar #2
22. februar 2015 af SLMB (Slettet)

Har lavet 1,2 og 3 med min matetematik lærer i skolen, så det ikke fordi jeg kunne finde ud af dem heller uden hjælp

Skriv et svar til: Beholder med låg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.