Matematik

Forskrifter for funktioner?

21. februar 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når der står: Angiv forskrifer for funktioner f og g så, 

1) (f o g)(x) = (x - 1) ^ 2

Hvad skal jeg gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

eksempelvis:
                              f(x)=x^2               g(x)=x-1
man har da
                              \left ( f\textup {\,o}\: g \right )(x)=f(g(x))=(g(x))^2=\left ( x-1 \right )^2        


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af Stats

For hver gang du ser udtrykket (f ο g)(x) så omskriv den til:
(f ο g)(x) = f(g(x))

dvs f(g(x))... Dette bliver mere overskueligt for dig, at kunne vurdere hvilket der er den ydre funktion og den indre funktion. Dermed også at finde f(x) og finde g(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Forskrifter for funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.