Matematik

ligninger med brøker

22. februar 2015 af heididudi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

1. (4x+3)/3=(3-4x)/4 

2. 4y+6x=14 og 2y-2x = -3 

er der en der kan løse disse to ligninger med beregninger? fordi jeg er lidt lost, så gerne med beregninger og forklaringer, på forhånd tak :-D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

1.

                    \frac{\left (4x+3 \right )}{3}=\frac{\left ( 3-4x \right )}{4}            multiplicer med 12

                    \frac{12\cdot \left (4x+3 \right )}{3}=\frac{12\cdot \left ( 3-4x \right )}{4}

                    4\cdot \left (4x+3 \right )=3\cdot \left ( 3-4x \right )

                   


Svar #2
22. februar 2015 af heididudi (Slettet)

Mange tak! Hvad med svar 2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

2.                                              Når øverste ligning er divideret med 2
       \begin{Bmatrix} 3x+2y=7\\ -2x+2y=-3 \end{Bmatrix}          nederste ligning multipliceres med -1

       \begin{Bmatrix} 3x+2y=7\\ 2x-2y=3 \end{Bmatrix}                  ligningerne adderes

         5x=10

         x=2


Svar #4
22. februar 2015 af heididudi (Slettet)

Hvordan indsætter du den der underlige parentes? Og hvad betyder den:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2015 af mathon

Den betyder et sæt af to ligninger med to ubekendte af første grad i x og y.


Svar #6
22. februar 2015 af heididudi (Slettet)

Og hvad betyder det at multiplicere og at logningens adderes?

Svar #7
22. februar 2015 af heididudi (Slettet)

Hvordan indsætter du den ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2015 af mathon

…du skal bruge LATEX.


Skriv et svar til: ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.