Matematik

HJÆLP MATEMATIK FORSKRIFTER!!!!!!!!

22. februar 2015 af seblang (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner er givet ved:

f(x)=2x-1 og g(x)=x2+2x

A) Bestem en foreskrift for begge funktioner.

B) Udregn g(f(2)).

Please hjælp det er til i morgen det her så jeg har travlt!!!!!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Den forstår jeg ikke. Du har givet i opgaven forskriften for to funktioner. Så skal du du da ikke finde de forskrifter


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af mathon

Formentlig
                            A) Bestem en foreskrift for en sammensætning af begge funktioner.   

         \left (g\circ f \right )(x)=g(f(x))=f^2(x)+2\cdot f(x))=(2x-1)^2+2\cdot (2x-1)=

                               4x^2-4x+1+4x-2=4x^2-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

         \left (f\circ g \right )(x)=f(g(x))=2\cdot g(x)-1=2\cdot (x^2+2x)-1=2x^2+4x-1

                              


Svar #4
22. februar 2015 af seblang (Slettet)

Opgave lyder helt præcist:

To funktioner er givet ved:

f(x)=2x-1

g(x)=x2+2x

A) Bestem en foreskrift for f(g(x)).

B) Bestem en foreskrift for g(f(x)).

C) Udregn g(f(2)).

Sådan lyder opgaverne helt præcist :-)


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK FORSKRIFTER!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.