Kemi

Relativ molekylemasse hjælp

23. februar 2015 af AlmostDoneO - Niveau: C-niveau

Hej,

Har et spørgsmål der lyder:

Den relative molekylemasse af vand er 18,02; beregn herudfra, hvor mange vandmolekyler der er i 1g vand!

Hvordan beregner jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Heptan

Beregn først stofmængden n

n = m/M

Gang derefter med Avogadros konstant for at fjerne enheden mol.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af mathon

         N=\frac{1\; g}{18,02\; \frac{g}{mol}}\cdot \left ( 6,022\cdot 10^{23} \; mol^{-1} \right )


Skriv et svar til: Relativ molekylemasse hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.