Fysik

Brintspektret, gennemsnitlig værdi af Rydbergkonstanten...

24. februar 2015 af taokvinde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søde hjælpere :)

Takket være jer er jeg snart færdig med min afl.opg., men kan ikke finde ud af de sidste opgaver (opg. 12-15). Kan jeg få hjælp til disse opgaver samt få en melding på, om jeg har lavet opgave 11 og 14 rigtig? Har smidt hele opgaven ind som vedhæftet fil :)

Vedhæftet fil: Fysik modul 4.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2015 af mathon

Du har
                                    \frac{1}{\lambda }=-R\cdot \left ( \frac{1}{n^2} \right )+\frac{R}{4}
                                    y= - \mathbf{\color{Red} R} \cdot x +\mathbf{\color{Blue} \frac{R}{4}}           

                                    y=-\mathbf{\color{Red} 1,0974}\cdot x +\mathbf{\color{Blue} 0,2743}         underforstået gange 107


Svar #2
24. februar 2015 af taokvinde (Slettet)

Super, så gjorde jeg det rigtigt :)

Og de andre opgaver? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2015 af mathon

15)
              \overline{E}_{kin}=\frac{3}{2}\cdot k\cdot T

                                                        \overline{E}_{kin} er den gennemsnitlige kinetiske energi pr molekyle
                                                        k er Boltzmanns konstant
                                                        T er den absolutte temperatur


            


Svar #4
24. februar 2015 af taokvinde (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Brintspektret, gennemsnitlig værdi af Rydbergkonstanten...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.