Kemi

Termodynamik

27. februar 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har reaktionen:

N2(g) + O2(g) --> 2NO (g) 

Jeg skal beregne Gibbsændringen ved 1000 *C, når man antager at deltaH og deltaS er uafhængige af temperaturen. Jeg har et problem for i tabellen står der ikke nogen værdier for S og H for reaktanerne og produktet, så jeg kan ikke rigtigt udregne Gibbsændringen.

Har I nogen forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Fra en tabel i en kemibog:

(ved 25 oC)

N2(g): Hθ = 0 kJ/mol,  Sθ = 191,5 J/(K*mol)

O2(g): Hθ = 0 kJ/mol,  Sθ = 205,0 J/(K*mol)

NO(g): Hθ = 90,3 kJ/mol,  Sθ = 210,7 J/(K*mol)


Svar #2
27. februar 2015 af Searchmath (Slettet)

Kan du tage et billede af tabellen både for H og S? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan da bare finde en tabel på nettet. Her er en:

http://www.vias.org/genchem/standard_enthalpies_table.html


Svar #4
28. februar 2015 af Searchmath (Slettet)

Tak!

Svar #5
03. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

Hvad får du sp deltaG til?
Der står i facit at det skal være 149,35 kJ/mol men det kan jeg ikke få det til:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Folk kan bedre give dig konstruktiv hjælp, hvis du viser dine mellemregninger.


Svar #7
03. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg får deltaS= 226,32 j/k*mol, deltaH= 180, 8 kJ/ mol
( i begge tilfælde har jeg trukket produkterne fra reaktanterne)
Jeg bestemmer så deltaG = 180,8 kJ/mol -(1000+ 273)*226,32=-287924,56 kJ/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har vist lavet en regnefejl i ΔS.

ΔS = 2 mol *210,7 J/(K*mol) - 1 mol * 205,0 J/(K*mol) - 1 mol * 191,5 J/(K*mol) = 24,9 J/K


Svar #9
03. marts 2015 af Searchmath (Slettet)

Det passer stadig ikke med facit:-/
Har jeg omregnet garderne til kelvin forkert?l

Brugbart svar (1)

Svar #10
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

180,8 *103 J - (1000 + 273 K) * 24,9 J/K = 149102 J = 149,10 kJ

Det passer da næsten med facit. Værdierne afhænger nok lidt af, hvilken tabel man bruger.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.