Kemi

Kemi A Juni 2014 Stx - Opgave om halogenpærer?

01. marts 2015 af HermiGranger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogen som har lavet opgave 4) halogenpærer fra eksamens-opgavesættet til Kemi A stx Juni 2014?

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til opgave d) og e) samt hvor man kan finde entropi og enthalpi værdier til WBr4?  - jeg kan ikke finde det i en databog

I opgave d) har jeg bestemt partialtrykket for dibrom først og så isoleret partialtrykket for WBr4 i reaktionsbrøken, men jeg er lidt i tvivl om dette er rigtigt?

Vedhæftet fil: Kemi A terminøvelse.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af flt (Slettet)

HermiGranger brug lidt magi :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af flygtighed (Slettet)

du kan bestemme entropi og entalpien ud fra de data, som du får givet. 

enthalpi kan bestemmes ved to sammenhørende værdier for K og temperatur, som du kan aflæse fra grafen:

ln(\frac{k2}{k1}) = - \frac{\Delta H}{R} *(\frac{1}{T2}-\frac{1}{T1})

Det kaldes for Van Hoff's ligning, og du kan isolere enthalpien her fra. 

ud fra ligevægts konstanten kan du finde Gibbs fri energi:

\Delta G = -RT*ln(k)

hvorledes du så kan finde entropien:

\Delta G = \Delta H-T\Delta S


Svar #3
02. marts 2015 af HermiGranger (Slettet)

Nårh ja, mange tak for hjælpen!!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2015 af Heptan

Du har fået en graf af en årsag. Du bør bruge den angivne funktionsforskrift som har formen

\ln (K )=- \frac{\Delta H^o}{RT}+\frac{\Delta S^o}{R}

Heraf bestemmes ligevægtskonstanten, enthalpitilvæksten og entropitilvæksten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2015 af wead (Slettet)

her er mit nspire dokument


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af wead (Slettet)

her har prøvet meget ved ikke hvilken er rigitg

Vedhæftet fil:kemi heptan.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2015 af Soeffi

#6. Har du noget mod at opsummere dine resultater her?


Skriv et svar til: Kemi A Juni 2014 Stx - Opgave om halogenpærer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.