Matematik

Integration

08. marts 2015 af feynman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

\int \int_D xy dA

D er arealet afgrænset af y = x^2 og x = y^2.

Jeg skal genaflevere denne opgave og er lost i forhold til hvor jeg skal begynde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Integralet begrænses i x til intervallet [0;1] med x2 ≤ y ≤ √x . Dvs.

        \iint_{D}xy\, \textup{d}A=\int_{0}^{1}\int_{x^{2}}^{\sqrt{x}}xy\, \textup{d}y\, \textup{d}x


Svar #2
08. marts 2015 af feynman (Slettet)

Vil du forklare hvordan du finder x^2 ≤ y ≤ √x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Området D er begrænset af graferne for funktionerne y = x2 og y = √x . Grafernes skæringspunkter er [0;0] og [1;1] . På intervallet [0;1] gælder der, at x2 ≤ √x , og for fast x skal y ligge mellem disse to grænser.


Svar #4
11. marts 2015 af feynman (Slettet)

Du finder en øvre grænse sqrt(x) ved at isolere y i ligninge x=y^2?

sqrt(x)=y.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.