Matematik

Bestem ligning for m

10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har vedhæftet en opgave, jeg håber i kan hjælpe med! 
Jeg er lidt forvirret over et tegn der står mellem t og R? Hvad betyder dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

t ∈ R betyder, at t tilhører mængden R af reelle tal.

Linien m skal være vinkelret på linien l, så linien l's retningsvektor r vil være normalvektor til den søgte linie m, der også skal gå gennem punktet (3 , 4) .


Svar #2
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Kan det passe at ligningen for m er y=7/2-1/2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at vise, hvordan du kom frem til det.


Svar #4
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg gjorde således: 
x= 1+2t , y = 3+t
Vi finder at t = (3-y) og dette indsætter jeg i ligningen for x:
x = 1+2(3-y) --> x = 7-2y  --> y = 7/2 - 1/2x


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvorfor gør du det? Det er ikke korrekt, at t = (3-y) .

Følg fremgangsmåden i #1. Vektoren r = [2 , 1] er en retningsvektor for linien l. Denne vektor er derfor også en normalvektor til linien m, der skal gå gennem punktet (3 , 4) , så en ligning for linien m er

        2·(x - 3) + 1·(y - 4) = 0


Svar #6
10. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Når ja selvfølgelig!!! 
Jeg blev bare forvirret over noget der stod i min bog :)


Skriv et svar til: Bestem ligning for m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.