Matematik

Meget svær matematik opgave (hjælp)

12. marts 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2:

I eksempel 71 i grundbogen betragtede vi biler, der kører på en vej. Bilernes hastighed er v m/s, der er b = 4,0 meter lange, førernes reaktionstid er r = 1,0 sekunder, og bremselængden er givet ved k • v2 = 0,07 · v2 meter. Vi fandt at der pr. sekund passerer:

N(v) =                  v                        

              4,0 + 1,0 • v + 0,07 • v2

Biler på vejen.

a) Bestem den optimale hastighed, hvis reakionstiden sættes til

1) r = 0,5 sekunder

2) r = 1,5 sekunder,

mens b = 4,0 meter og k = 0,07 er uændrede.

kommenter reaktionstidens betydning.

b) Bestem den optimale hastighed, hvis friktionen ændres på følgende måde, mens b = 4,0 meter

og r = 1,0 sekunder er uændrede:

1) Først antages friktionen at være større: brug k = 0,04 i stedet for 0,07

2) Derefter mindre: brug k = 0,09 i stedet for 0,07. Kommenter friktionens betydning.

c) Bestem den optimale hastighed, hvis bilernes længde ændres til

1) b = 3,5 meter

2) b = 4,5 meter

Mens r = 1,0 sekunder og k = 0,07 uændrede

Kommenrer betydningen af bilernes længde.

d) Bestem den optimale hastighed, hvis man antager, at bilisterne kun holder en sikkerhedsafstand svarende til længden af bilen + 1/4 af standselængden. Brug b = 4,0 meter, r = 1,0 sekunder og           k = 0,07. Kommenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der benyttes åbenbart udtrykket

        N(v) = v/(b + r·v + k·v2)

og den optimale hastighed findes som løsningen til ligningen

        N'(v) = 0 ,

dvs.

        v = √(b/k)

der ses at være uafhængig af reaktionstiden r.

I d) ændres forskriften til

        Nd(v) = v/(b + (k/4)·v2)


Skriv et svar til: Meget svær matematik opgave (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.