Kemi

opløselighed og ligevægt

12. marts 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for hjælp med b'ereren i den vedhæftede fil. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2015 af mathon

Ligevægtsloven for reaktionen i 3b
er
                           \frac{\left [ Pb{(OH)_{3}}^{-}\right ]\cdot \left [ S{O_{4}}^{2-} \right ]}{\left [ OH^- \right ]^3}=\frac{\left [ Pb{(OH)_{3}}^{-}\right ]\cdot \left [ S{O_{4}}^{2-} \right ]\cdot\left [ Pb^{2+} \right ]}{\left [ OH^- \right ]^3\cdot \left [ Pb^{2+} \right ]}=

                          \left (\frac{\left [ Pb{(OH)_{3}}^{-}\right ]}{\left [ Pb^{2+} \right]\cdot \left [ OH^- \right ]^3 } \right )\cdot\left ( \left [ Pb^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_{4}}^{2-} \right ] \right )=\beta _3\cdot L(PbSO_4)=

                               \left (10^{12,15}\; M^{-3} \right )\cdot \left ( 1,21\cdot 10^{-8} \; M^2\right )=1,70917\cdot 10^4\; M^{-1}


Skriv et svar til: opløselighed og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.