Matematik

Procent

14. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften,

Jeg forstår ikke hvad det her betyder;

- Hvor mange procent er lagt til eller trukket fra, hvis et tal ændres fra f.eks. 3 til 2 eller 0 til 1?

- Hvad er begyndelsesværdien, hvis man får f.eks. 120 ved at trække 20% fra eller lægge 20% til?

Jeg fatter det simpelthen ikke..

Ida


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt det generelle udtryk

        (\textup{\ae ndring i procent})=\frac{(\textup{ny v\ae rdi})-(\textup{gammel v\ae rdi})}{(\textup{gammel v\ae rdi})}\cdot 100 \%

Bagefter skal man løse ligningerne

        x · (1 - 20%) = 120

og

        x · (1 + 20%) = 120


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2015 af SuneChr

Hvis noget ændrer sig fra 0 til noget andet forskelligt fra 0, giver det kun mening at udtrykke den absolutte ændring. Den relative ændring, i brøk eller i %, giver ingen mening.
a % af 0 = 0  gælder jo for alle a.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.