Kemi

Kemi A

15. marts 2015 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med vedhæftede opgaver? :)


Svar #1
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Og den her :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

                                           http://i.imgur.com/saILKdA.png

De funktionelle grupper er markerede - Nu kan du måske selv se, hvilke der er tale om


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-15 kl. 10.33.04.png
 

a) Find op- og nedgange for de forskellige atomer ved først at finde oxidationstallene/oxidationstrinnene


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

b)

                               3 Nb2O5     +     Fe2O3     +      12 Al     ----->     6 Nb     +      2 Fe     +      6 Al2O3
stofmængdeforhold        3                                         12
 

                   n(Nb2O5) = m(Nb2O5) / M(Nb2O5)

                   n(Al) = (12/3) • n(Nb2O5) = 4 • n(Nb2O5)



massen kan nu findes

                  m(Al) = n(Al) • M(Al)


Svar #5
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Tusind tak!

1. Er det ikke en alkohol og en carboxylsyre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

    jo


Svar #7
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Men skal jeg ikke kommentere på de andre ringe? :)


Svar #8
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Er det her rigtigt mht. redoxreaktionerne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Du har ikke konkluderet noget ud fra O og Fe


Svar #10
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Fe reduceres og O sker der ikke noget med? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Det ser sådan ud


Svar #12
15. marts 2015 af mariax2 (Slettet)

Super :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. august 2015 af Soeffi

Ekstra-spørgsmål: Hvordan afstemmes ...

Nb_{2}O_{5} + Fe_{2}O_{3} + Al \rightarrow Nb +Fe + Al_{2}O_{3}\;?

Svar: Nb og Fe reducres begge af det mere uædle Al. Del derfor reaktionen op i 2:

1)\;Nb_{2}O_{5} + Al \rightarrow Nb +Al_{2}O_{3}

2)\;Fe_{2}O_{3} + Al \rightarrow Fe + Al_{2}O_{3}

Disse afstemmes hver for sig til:

1)\;3Nb_{2}O_{5} + 10Al \rightarrow 6Nb +5Al_{2}O_{3}

2)\;Fe_{2}O_{3} + 2Al \rightarrow 2Fe + Al_{2}O_{3}

Lægges de sammen, får man det afstemte reaktionsskema fra opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. august 2015 af Soeffi

#2

                                           http://i.imgur.com/saILKdA.png

Dobbeltbindingen oppe til højre er også en funktionel gruppe.


Skriv et svar til: Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.