Matematik

Pris optimering

15. marts 2015 af Linef2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg mangler hjælp til totalmetoden side 139 erhversøkomi videregående uddannelse .

P(x) = - 1/4x + 1000

VO(x) = 1/20x^2 +100x

Totalmetoden

DB(x) = (-1/4x +1000)*x - (1/20 x^2 +100x)

= - 5/20 x^2 + 1000x - 1/20x^2 -100   ?????

 = -6/20 x^2 + 900x                ?????

Ved differentiering findes DB` = - 3/5 x + 900 ??

Min spørgsmål er hvordan kommer jeg til det ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Svar #2
15. marts 2015 af Linef2 (Slettet)

Hej Peter

Tusind tak for dit svar , men kan du specificiere yderligere

jeg kan ikke forstå hvordan det bliver til 5/20 dele og 6/20 ende dele

samt 6/20 dele x2. + 900 x


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man reducerer først udtrykket

        DB(x) = P(x)·x - VO(x)

                   = (-(1/4)x + 1000)·x - ((1/20)x2 + 100x)

                   = -(1/4)x2 + 1000x - (1/20)x2 - 100x

                   = -((1/4) + (1/20))x2 + 900x

                   = -((5/20) + (1/20))x2 + 900x

                   = -(6/20)x2 + 900x

                   = -(3/10)x2 + 900x

Derefter bruger man regnereglen i #1 til at differentiere funktionen DB(x):

         DB'(x) = -(3/10)·2x + 900

                    = -(3/5)x + 900


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2015 af Stats

\\ \left (-\frac{1}{4}x+1000 \right )x-\left ( \frac{1}{20}x^2+100x \right )=\\ \\ -\frac{1}{4}x^2+1000x-\frac{1}{20}x^2-100x=\\ \\ -\frac{5}{20}x^2-\frac{1}{20}x^2+1000x-100x=\\ \\ -\frac{6}{20}x^2+900x

Det var den første del...

Differentieringen hvor du anvender #1

\\ \left (-\frac{6}{20}x^2+900x \right )'=-2\cdot \frac{6}{20}x^{2-1}+900=-\frac{12}{20}x+900=-\frac{3\cdot {\color{Red} 4}}{5\cdot {\color{Red} 4}}x+900=\\ \\ -\frac{3}{5}x+900

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
16. marts 2015 af Linef2 (Slettet)

Tusind tak for hjælp


Skriv et svar til: Pris optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.