Matematik

Cirkler og Diameter

15. marts 2015 af sansas - Niveau: 7. klasse

Hej!

Spørgsmålet lyder:

Laura har købt bloklys, som hun vil stille på bordene til en familiefest. Lysene har en diameter på 6 cm og skal stå med en afstand på 10 cm.

Hvor lang bliver rækken af lys, hvis hun stiller

a. 4 lys? b. 5 lys? c. 6 lys? 

Håber på jeres hjælp. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at man med n lys har (n-1) mellemrum.


Svar #2
15. marts 2015 af sansas

Jeg er ikke helt med, desværre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Soeffi

Hvis du har 4 lys er længden:
6cm + 10cm + 6cm + 10cm + 6cm + 10cm + 6cm =
4·6cm + 3·10cm =
24cm + 30cm =
54cm.

Formlen er: Antal lys gange 6cm plus antal mellemrum gange 10cm.


Svar #4
15. marts 2015 af sansas

Mange tak skal du have for hjælpen, Soeffi. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2015 af SuneChr

# 1 har lagt op til en generel formel for et vilkårligt antal lys.
n lys vil i sig selv fylde ................................................................................................. 6n   cm
(n - 1) mellemrum vil fylde ................................................................................ 10·(n - 1)   cm
Rækken af n lys med mellemrum vil fylde  6n + 10·(n - 1) cm  =  16n - 10  =  2·(8n - 5)     cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af SuneChr

Til familiefesten kan Laura så imponere gæsterne med sine magiske evner.
Moster Oda stiller et vilkårligt antal lys op og onkel Theodor har tommestokken med.
At gange med 8, trække 5 fra og gange med 2 skulle Laura kunne gøre i hovedet.


Skriv et svar til: Cirkler og Diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.