Matematik

Graf

15. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er dette svar tilstrækkeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Nej. Du skal jo beregne værdien af b.


Svar #2
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ved at løse ligningen f '(x0) = -3 og indsætte i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #4
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

hvad er x0? 


Svar #5
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

først differentierer jeg funktionen: f'(x)=1x-2x-2x --> f'(x)=1x-4x


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er noget underligt rod, du skriver. Lær at kende forskel på funktionen f(x) og dens afledede f '(x).

Her er funktionen f(x) = (1/3)·x3 - x2 - 2x +3 . Differentier funktionen og løs så ligningen f '(x0) = -3 .


Svar #7
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

3/3x^2-2x-2x


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #9
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

f(x)=x^2-2x-2


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja. Løs så ligningen f '(x0) = -3 .


Svar #11
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

er alt det her x0: x^2-2x-2


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er f '(x) . Ligningen f '(x0) = -3 er så

        x02 - 2x0 -2 = -3 .

Løs nu denne ligning.


Svar #13
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

xo=1 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Fortsæt så med at følge forklaringen i #3.


Svar #15
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

Ved at løse ligningen f '(x0) = -3 og indsætte i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

y=1*(x-1)+1 


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du skal jo så beregne f '(1) og f(1) og indsætte i tangentligningen.

Da x0 = 1 er løsningen til ligningen f '(x0) = -3, gælder der jo, at f '(x0) = f '(1) = -3 . Beregn nu f(1) og indsæt så i tangentligningen.


Svar #17
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

f(1)=0.33


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er ikke korrekt. Det er kun en tilnærmet værdi. Man har f(1) = 1/3 .


Svar #19
15. marts 2015 af piabing (Slettet)

jeg sætter 1 ind på x'ets plads i funktionen f(1)=(1/3)·1^3 - 1^2 - 2*1 +3


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, det er sådan man beregner f(1) . Resultatet er f(1) = 1/3 , som angivet i #18. Dit resultat i #17 er kun en tilnærmet værdi.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.