Fysik

fysik

16. marts 2015 af TheWeekend (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp bedes. Tak på forhånd.

I en kolbe er der et 12,4 cm højt lag af rapsolie over et lag af vand

a) Hvor højt skal vandlaget være, for at vandsøjletrykket er det samme som rapsoliesøjletrykket


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af peter lind

Trykket på bunden af en væskesøjle kommer fra vægten af den overliggende væske og er

m*g/A = ρ*V*g/A = ρ*h*A*g/A = ρ*h*g    m masse, g tyngdeaccellerationen, A arealet på bunden, ρ massefylde, V rumfang og h væskehøjden


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.