Matematik

Reducer brøk

17. marts 2015 af lollipop12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at reducere denne brøk ?

jeg kunne kun komme frem til (3mp)/(m(p+h)) = 3p/p+h 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af Stats

\frac{3mp}{m(p+h)} =\frac{3\not{m}p}{\not{m}(p+h)} =\frac{3p}{p+h}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
17. marts 2015 af lollipop12345 (Slettet)

Så facit er faktisk bare 3p/p+h ? Fedt fedt


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er 3p/(p+h) . Parentesen i nævneren er nødvendig, når man skriver brøker med skrå brøkstreg. Forkortelsen forudsætter også, at m ≠ 0 .


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.