Matematik

REducer !!

18. marts 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

En som kan fortælle mig, hvordan man reducer dette: xy + x^2/xy 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af PeterValberg

mener du:

\frac{xy+x^2}{xy}

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2015 af mathon

                        \frac{x^2y^2+x^2}{xy}=\frac{x^2(y^2+1)}{xy}=\frac{x(y^2+1)}{y}=x\left ( y+\frac{1}{y} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2015 af PeterValberg

I forlængelse af #1

...I så fald sætter du x udenfor en parentes i tælleren og forkorter brøken

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

Pvm, ja det er hvad jeg mener.

Mathon, tak, men hvor får du to x^2 og y^2 fra?  - Måske er det en misforståelse :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2015 af mathon

Du skal skrive dit udtryk èntydigt.

jvf #4's første linje,


var der åbenbart tale om:
                                                      \frac{xy+x^2}{xy}=\frac{x\left (y+x \right )}{xy}=\frac{x+y}{y}=\frac{x}{y}+1


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Reduktionerne forudsætter, at x ≠ 0 .


Skriv et svar til: REducer !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.