Fysik

Nordlys, fotons beregninger - HJÆLP :)

18. marts 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er ved at lave en opgave, men er ikke helt sikker på at de er rigitgt

En der vil kigge på det?

(Det er et lille uddrag af opgaven) 

Vedhæftet fil: uddrag.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at

       E = -1,993·10-18 J - (-2,182·10-18 J) = 0,189·10-18 J , ikke 0,189·10-19 J

Det resulterer i en bølgelængde

         λ = hc/E = 1,05·10-6 m = 1,05 μm


Svar #2
18. marts 2015 af Joe11111 (Slettet)

får altså hc/E til hc/E = 0,000001052m og så bliver det vel 1052 nm ? eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo det samme (afrundet) som 1,05 μm .


Svar #4
18. marts 2015 af Joe11111 (Slettet)

super, men det har vel så ingen farve vel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke synligt lys, men området kaldes det infrarøde område.


Svar #6
18. marts 2015 af Joe11111 (Slettet)

tak! :)


Skriv et svar til: Nordlys, fotons beregninger - HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.