Matematik

Hjælp mig med en Tegning

22. marts 2015 af Siv123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Konstuer et trapez, hvor AB og CD er parallelle og AB = 7,5cm.

AD = 4,5cm, CD = 9 Cm og < A = 130 grader.

Mål højden og beregn trapezets areal. 

Tusinde tak på forhånd.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Konstruer trekant ABD, tegn linien gennem D parallel med AB, og afsæt liniestykket DC på denne linie.

Trapezets højde er

        h = |AD|·sin(A)

og dets areal er

        Atrap = (1/2)·h·(|AB| + |CD|)


Svar #2
22. marts 2015 af Siv123 (Slettet)

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hjælp mig med en Tegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.