Matematik

eksponentiel funktion

24. marts 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Kloge mennesker.

er i gang med denne opgave jeg har vedhæftet og har brug for hjælp til opgave 4.

Vækstraten er jo x, som jeg forstår det?  men kan ikke rigtigt forstå at jeg først skal finde b i opgave b.

jeg ville jo mene jeg først skulle finde b, for at løse opgave a.

Er meget forvirret.

håber i vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2015 af Gymnasieven (Slettet)

x er ikke vækstraten. Vækstraten er r, som findes ved at sige r =a-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2015 af mathon

4)
            a)
                         y=b\cdot \left (\mathbf{\color{Red} e^k} \right )^x=b\cdot \mathbf{\color{Red} 1,045}^x 

                          k=\ln(1{,}045)

.
            b)           
                         10=b\cdot 1{,}045^{\, 14}

                         b=\frac{10}{1{,}045^{\, 14}}

   


Svar #3
24. marts 2015 af denumulige (Slettet)

Okay, så er det mig som har misforstået noget.

kan bare ikke forstå hvor du får 1,045 fra?  Der er de 4,5 procent du har lavet om.

og hvor skal jeg -1?

undskyld jeg spørger dum, men bliver nød til at have forstået det:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2015 af mathon

                   r = 0,045


Svar #5
24. marts 2015 af denumulige (Slettet)

tak


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.