Matematik

Problem løsning

26. marts 2015 af anonym005 - Niveau: 8. klasse

Jeg kan ikke finde ud af de her opgaver, nogen da kan hjælpe mig på vej?

Eleverne overvejer, om de har købt kaffe bønner nok. De ved at der bliver ca.80 små bægre kaffe af 500 g kaffebønner. Hvor mange store bægre kaffe kan der cirka blive af 500 g kaffebønner? Lillebæger- 1,5 dL Storbæger 2,5 dL


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af SuneChr

80 små bægre á 1,5 dL = 120 dL = 500 g kaffe
x store bægre á 2,5 dL = 2,5·x dL = 500 g kaffe
Find nu x når   120 = 2,5·x


Svar #2
26. marts 2015 af anonym005

---

#1

Tusind tak!

---


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2015 af 123434 (Slettet)

1,5/2,5*80=48


Skriv et svar til: Problem løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.