Matematik

sandsynlighed

06. april 2015 af Unihaj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med denne opgave, som jeg har vedhæftet. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an. Ved at jeg ikke skal bruge ophobningsloven, men ved ikke hvordan jeg skal gripe det an. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2015 af peter lind

Det mest sandssynlige tal er gennemsnittet af a. Usikkerheden bliver kvrod(0,22+0,12+0,32+0,32)/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man bør beregne den vægtede middelværdi, hvor man som vægte benytter

        w = 1/δa ,

hvorved målinger med mindre usikkerhed indgår med større vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2015 af Soeffi

V\ae gtet\; middelv\ae rdi\;\overline{x}=\frac{\sum x_{i}/ \sigma^{2}_{i}}{\sum 1/\sigma_{i}^{2}}=

\frac{3,2\cdot 0,2^{-2}+3,4\cdot 0,1^{-2}+3,6\cdot 0,3^{-2}+3,1\cdot 0,3^{-2}}{0,2^{-2}+0,1^{-2}+0,3^{-2}+0,3^{-2}}=\frac{494,4}{147,2}=3,36

Usikkerhed:\sigma_{\overline{x}} =\sqrt{\frac{1}{\sum 1/\sigma_{i}^{2}}}=\sqrt{\frac{1}{147,2}}=0,08

Formlerne gælder, når man har N målinger med kendt usikkerhed.


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.