Matematik

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

09. april 2015 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau
Heeej, en af jer som kan hjælpe med følgende opgave?


Grafen for funktionen f(x)=3x(opløftet i 2) -12x+9 er en parabel.

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        f(x) = 3x2 - 12x + 9

Benyt formlen for toppunktets korodinatsæt

        (xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))

hvor d = b2 - 4ac er polynomiets diskriminant.


Svar #2
09. april 2015 af Sarah08x (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal bruge formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Aflæs polynomiets koefficienter a, b og c

        f(x) = ax2 + bx + c =  3x2 - 12x + 9

og indsæt i udtrykket for toppunktets koordinatsæt.


Svar #4
09. april 2015 af Sarah08x (Slettet)

Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.