Matematik

Vinkel mellem vektor og koordinatakse - Rumgeometri - HJÆLP

11. april 2015 af malle222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har opgaven: Bestem vinklerne mellem vektor a = (-3,1,-1) og koordinatakserne.

Jeg ved simpelhen ikke, hvordan jeg skal gribe den an.

Håber i vil hjælpe

           


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af SuneChr

Basisvektorerne er
 i = (1 ; 0 , 0)
 j = (0 ; 1 ; 0)
k = (0 ; 0 ; 1)
Find vinklen v.h.a.
prikproduktet af enhedsvektoren for a og hver af basisvektorerne.


Svar #2
12. april 2015 af malle222 (Slettet)

1000 TAK! 

Hvorfor skal det være enhedsvektoren for a? Og hvordan er det lige jeg finder den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af SuneChr

|a| = √((- 3)2 + 12 + (- 1)2)
cos (i ; a) = i a / |a|
Vektoren, med gult mærke, kaldes enhedsvektoren for a .


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektor og koordinatakse - Rumgeometri - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.