Matematik

LIGNING

12. april 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan løse denne ligning: 2^(x+2)+2^-x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2015 af peter lind

2x+2 = 22*2x =4*2x

Kalder du y =2x får du ligningen

4*y+1/y = 5   y>0


Svar #2
12. april 2015 af lokpæø (Slettet)

Tusinde tak.


Svar #3
12. april 2015 af lokpæø (Slettet)

Har, prøvet det men får ikke svaret 0 eller -2, som jeg bør at få.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2015 af peter lind

så har du regnet forkert. Hvad har du gjort ?


Svar #5
12. april 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvordan løser man ligningen (4*y+1/y)=5
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Gang igennem med y, så får du en 2. gradsligning.


Svar #7
12. april 2015 af lokpæø (Slettet)

Er dette rigtigt: 4*y2+1=5*y ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, og hvis du trækker 5y fra på begge sider

4y2 - 5y + 1 = 0

så kan du beregne diskriminanten og så videre.


Skriv et svar til: LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.